Klanten/onderscheidingen

Opdracht gemeente Wageningen

najaar 2019 - voorjaar 2020

Nieuwe, modulaire en maximaal circulaire fiets- en voetgangersbrug in de Wageningse wijk Bellefleur-Pomona, in nauw overleg met diverse betrokkenen ontwikkeld in een zogeheten bouwteam. Afmetingen: circa 12 bij 5 meter.

Subsidies

mei 2017 - juni 2020

De afgelopen jaren heeft Pontiflex in totaal drie subsidies ontvangen binnen de Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). Dit van het Rijk (RVO) en van de provincie Noord-Holland. Deze subsidies stellen ons in staat om de haalbaarheid van het Pontiflex-concept nader te onderzoeken, zowel in zakelijk als in technisch opzicht. Ook kunnen we hiermee de aanloopkosten voor onderzoek en ontwikkeling dragen. Omdat de aanvragen voor subsidies alleen in competitie en na strenge jurering worden gehonoreerd, betekenen deze toekenningen tevens publieke erkenning van ons bedrijf en onze duurzame modulaire fietsbruggen.

Nominatie Pontiflex: Beste Tech-idee 2019

september 2019

Het populair-wetenschappelijke tijdschrift Kijk nomineerde ons samen met 19 andere innovatieve technische projecten, van o.a. de TU Delft, Universiteit Twente en diverse ziekenhuizen

Tijdschrift Kijk, https://www.kijkmagazine.nl/tech2019/

Opdracht gemeente Almere

april 2019 - september 2019

Beleidsadvies over de bouw van duurzame Floriade-bruggen in Almere: onderdeel van een hackaton/leertraject met een team met o.a. aannemer Van Hattum en Blankevoort. Dit team leverde een ontwerp voor een tweelingbrug naar het terrein van de Floriade van 2022.

Opdracht gemeente Helmond

zomer 2018

Vervanging van oude slijtlagen op twee fietsbruggen in Helmond: één brug met deels biologische en één met milieuonvriendelijke epoxy, om beide producten met elkaar te kunnen vergelijken.

deelnemer Mobility Lab

oktober 2017 - oktober 2018

We waren een van de zestien uitverkorenen die mochten deelnemen aan het Mobility Lab 2017/18: een initiatief – voor start-ups op het vlak van mobiliteit – van De Verkeersonderneming en SmartwayZ.NL waaraan gemeenten als Rotterdam, Tilburg en Breda aan deelnemen, de provincie Noord-Brabant, Rijkswaterstaat, ProRail en andere partijen.

Mobility Lab, http://mobilitylab.nl/category/2018/