Wat is Pontiflex?

Pontiflex bouwt duurzame modulaire fiets- en voetgangersbruggen.

Onze duurzame modulaire fietsbruggen zijn 'SOLDIJ':

Snel te bouwen:
standaardontwerp en industriƫle, flexibele en demontabele constructies;
Onderhoudsarm:
tot wel vijfmaal zo lage onderhoudskosten als bij bruggen van staal of beton;
Lichtgewicht:
licht van gewicht en daarnaast verplaatsbaar, schaalbaar, herhaalbaar, vervangbaar;
Duurzaam:
duurzame, biologisch afbreekbare, gerecyclede dan wel herbruikbare materialen;
IJzersterk:
aantoonbaar sterk wat betreft draagkracht en levensduur.

Hoe werkt het?

De gepatenteerde brugdekmodules worden deels over elkaar geschoven en vastgezet op voorgespannen kabels of op stangen. Zo vormen ze een rigide brugdek waarvan de elementen te allen tijde, onafhankelijk van elkaar, kunnen worden vervangen of hergebruikt. De modules zijn naar keuze gemaakt van het meest vormvaste en duurzame hardhout, van Accoya-hout, hergebruikt plastic, biocomposiet of milieuvriendelijk geopolymeerbeton. Ze zijn voorzien van reguliere slijtlagen.

  • De landhoofden bestaan uit modules van geopolymeerbeton.
  • Voor de brugleuning gebruiken we onder meer gerecyclede visnetten.
  • De voorgespannen kabels, extreem sterk maar ook heel licht, zijn herbruikbaar.
Modules
pontiflex-brug-groen

Minimal design, minimale kosten, veel milieuwinst

Minder is meer, vinden wij. Ons ontwerp is slim en minimalistisch, waardoor het niet alleen 'SOLDIJ' is, maar ook mooi. Kosten voor ontwerp, bouw en onderhoud zijn minimaal. De winst op het vlak van duurzaamheid en circulariteit is groot. Dit wordt bereikt dankzij de meest duurzame materialen én het modulaire ontwerp. Alle onderdelen kunnen worden hergebruikt of hoogwaardig gerecycled. Kiest u voor een houten brugdek, dan is dat afkomstig van duurzaam gekweekte bomen. En bij de productie van geopolymeerbeton – waaruit onze landhoofden bestaan – komt aanzienlijk minder CO2 vrij dan bij regulier beton, omdat het bindmiddel geen cement is.

Innovatie én zekerheid

Bij Pontiflex gaat innovatie nooit ten koste van zekerheid. De materialen zijn grondig getest op stijfheid, sterkte, levensduur, duurzaamheid enzovoort. Hiervoor hebben we experts ingeschakeld van TNO, Nebest en SKG-IKOB. En wilt u de brug na een bepaalde periode verplaatsen of het brugdek uitvoeren in een ander materiaal, dan kan dat probleemloos, tegen minimale kosten.