Pontiflex: Duurzame modulaire bruggen

Onze dubbel duurzame modulaire fietsbruggen zijn 'SOLDIJ':

Snel te bouwen:
standaardontwerpen met demontabele constructies
Onderhoudsarm:
tot wel vijfmaal zo lage onderhoudskosten als bij bruggen van staal of beton
Lichtgewicht:
zo licht mogelijk
Duurzaam:
biologisch afbreekbare, gerecyclede dan wel herbruikbare materialen met een maximale levensduur
IJzersterk:
conform programma's van eisen en (inter)nationale bouwvoorschriften

Hoe werkt het?

De gepatenteerde brugdekmodules worden vastgezet op voorgespannen kabels, stangen of liggers. Zo vormen ze een rigide brugdek waarvan de elementen te allen tijde, onafhankelijk van elkaar, kunnen worden vervangen of hergebruikt. De modules zijn naar keuze gemaakt van bijvoorbeeld het meest vormvaste en duurzame hardhout, van Accoya-hout, hergebruikt plastic of milieuvriendelijk geopolymeerbeton. Ze zijn naar keuze voorzien van een antislipprofiel of een reguliere slijtlaag.

  • De landhoofden bestaan uit modules van geopolymeerbeton.
  • Voor de brugleuning gebruiken we onder meer afgedankt visnetmateriaal.
  • De voorgespannen kabels, stangen of liggers zijn demontabel en herbruikbaar.
  • Download hier onze folder.
Modules
fietsbrug Wageningen

Minimal design, minimale kosten, veel milieuwinst

Minder is meer, vinden wij. Ons ontwerp is slim en minimalistisch, waardoor het niet alleen 'SOLDIJ' is, maar ook mooi. Kosten voor ontwerp, bouw en onderhoud zijn minimaal. De winst op het vlak van duurzaamheid en circulariteit is groot. Dit wordt bereikt dankzij de meest duurzame materialen én het modulaire ontwerp: dubbel duurzaam! Alle onderdelen kunnen worden hergebruikt of hoogwaardig gerecycled. Kiest u voor een houten brugdek, dan is dat afkomstig van duurzaam gekweekte bomen. En bij de productie van geopolymeerbeton – waaruit onze landhoofden bestaan – komt aanzienlijk minder CO2 vrij dan bij regulier beton, omdat het bindmiddel geen cement is.

Innovatie én zekerheid

Bij Pontiflex gaat innovatie nooit ten koste van zekerheid. De materialen zijn grondig getest op stijfheid, sterkte, levensduur, duurzaamheid enzovoort. Hiervoor hebben we experts ingeschakeld van zoals die van TNO en Nebest. En wilt u de brug na een bepaalde periode verplaatsen of het brugdek uitvoeren in een ander materiaal, dan kan dat probleemloos, tegen minimale kosten.